Simona Tamasan

dr-simona-tamasan

Dr. Simona Claudia Tămăşan este medic primar psihiatru în Ambulatorul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Timişoara şi coordonator al Compartimentului de Psihiatrie de Legătură.

Este doctor în medicină din 2007, titlu obţinut cu teza: “Patologia anxioasă şi depresivă în psihiatria de legătură”. A absolvit programul post-doctoral „Standarde europene pentru programe postdoctorale competitive de formare în domeniul managementului cercetării avansate şi expertizei psihiatrice medico-legale”.

Din 2005 este co-investigator şi investigator principal în studii clinice de fază II, III şi IV.

A urmat cursuri de perfecţionare şi stagii de specialitate în Austria, Olanda, Marea Britanie şi Danemarca.

Este coautor la 6 monografii de specialitate (“Reabilitarea psiho-socială în schizofrenie şi alte tulburări psihotice”, „Managementul primului episod psihotic”, „Sindroame rătăcitoare”, „Intervenţia în criză în serviciile de sănătate mintală ”, „Boala Alzheimer de lângă noi. Istorii de viaţă”, „Autismul nu dispare la 18 ani”), 12 articole publicate în extenso şi peste 50 de lucrări prezentate la manifestările internaţionale şi naţionale din domeniul sănătăţii mintale.

In cadrul Congresului AMRPR 2015 va sustine o prezentare pe tema

“Psihiatria de legătură – provocare şi oportunitate de carieră pentru un tânăr psihiatru”

Prezentarea, ce se doreşte a fi interactivă, va face referire la:

 particularităţile medico-psihiatrice ale activităţii unui compartiment de psihiatrie de legătură – interconectarea serviciilor medicale, stabilirea relaţiilor cu colegii de alte specialităţi, urgenţe şi consultaţii de rutină în psihiatria de legătură, sindromul de burn-out la personalul spitalului;

 principiile etice la care domeniul psihiatriei de legătură face apel în diferitele situaţii ale activităţii de zi cu zi;

 provocări în cercetarea interdisciplinară, comorbiditatea soma-psyche sau despre fascinanta relaţie dintre trup şi suflet.