Andra Isac

11181336_1121668567850548_5510061444005548446_nEste medic rezident în anul al II-lea, specialitatea psihiatrie pediatrică, în cadrul Clinicii de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanii a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii, Cluj Napoca, psihoterapeut cognitiv-comportamental sub supervizare și coordonatorul național al programului Exchange al EFPT (European Federation of Psychiatric Trainees).

Încă din facultate a fost interesată de voluntariat, făcând parte în mai multe proiecte din cadrul Organizației Studenților Mediciniști și nu numai. Din anul I de rezidențiat a preluat coordonarea programului de Exchange, reușind să-l extindă în aproape toate centrele universitare din țară și devenind un membru important în cadrul grupului de lucru al EFPT. Este implicată și în cercetare, având mai multe studii în desfășurare.

Domeniile de interes includ tulburările psihotice și schizo-afective la copii și adolescenți.

În cadrul congresului va prezenta programul de Exchange, care este un program de schimburi internaționale al EFPT pentru rezidenții de psihiatrie din Europa, care oferă locuri de observator pe termen scurt în diverse domenii ale psihiatriei.

Programul de schimburi internaționale al EFPT

Andra Isac

Clinica de Psihiatrie Pediatrică și Toxicomanie a Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii Cluj Napoca

 

Programul de schimburi internaționale al EFPT (Federația Europeană a Rezidenților în Psihiatrie) oferă locuri de observator pe termen scurt pentru rezidenții în psihiatrie din Europa în diferite domenii ale psihiatriei de-a lungul continentului.

Programul se desfășoară pe o perioadă de 2 până la 6 săptămâni. Aplicantul va trebui să negocieze termenii plecării cu instituția unde lucrează.

Programul poate fi modificat în funcție de disponibilitatea și nevoile individuale. Țările gazdă oferă diferite oportunități în domeniul clinic, al cercetării sau al învățământului. Programul poate conține vizite la instituții diferite geografic. EFPT își dorește să încurajeze o varietate de activități culturale și sociale în țara gazdă.

 

Cuvinte cheie: EFPT, schimburi internaționale

 

 

 

The EFPT Exchange programme

Andra Isac

Child and Adolescent Psychiatry and Addiction Clinic – Children’s Emergency Hospital Cluj Napoca

 

The EFPT Exchange programme is a short-term observership programme for psychiatric trainees in Europe offering placements in different fields of psychiatry all across the continent.

The programme consists of a minimum of a 2 week and a maximum of a 6 week stay. The applicant will have to negotiate the terms with his or her own institution to go on leave.

The programme can be tailored to individual wishes and availability. The host countries provide various opportunities within clinical work, research and teaching. The programme may contain visits to geographically different institutions. EFPT also wishes to encourage a variety of social and cultural activities in the host country.

 

Key words: EFPT, exchange